Hírek

Kis hely, nagy kapacitás – a megoldás a gördíthető raklapos állvány!

A raktártechnika talán legfontosabb alapelve, hogy a rendelkezésre álló területet a lehető legoptimálisabban kell kihasználni. Sok esetben erre a célra a gördíthető raklapos állványok a legalkalmasabbak, különösen kisebb méretű helyiségekben. A soros raklapos állványokkal összevetve például több mint duplájára növelhető általuk a tárolókapacitás, de a bejárható állványos (drive-in), az átjárható állványos (drive through) és a push back állványos módszerekhez képest is jelentősen csökkenthetik bármely beruházás költségeit.
 
Ennek legfőbb oka, hogy a gördíthető raklapos állványok használata során mindössze egyetlen közlekedő, kiszolgáló folyosóra van szükség. Figyelembe véve, hogy egy targoncaútvonal nagyjából 3 méter széles, az adott raktár összes hasznos alapterületéből mindössze ennyit kell szabadon hagyni a 100%-os hozzáférhetőséghez. Távirányításkor egy mobil jeladó táblán választhatjuk ki a kívánt folyosót, majd a kapcsológomb lenyomására az elektromos meghajtás mozgásba hozza az összes olyan alvázat, kocsit, amivel a szükséges útvonal felszabadul.
 
A gördíthető raklapos állványrendszerek általában 24 tonnás maximális mezőnkénti terhelést bírnak, és akár 12 méter magasságig telepíthetőek, így az alapterület és a belmagasság maximális kihasználásával valóban az elérhető legnagyobb kapacitást biztosítják. A módszer kiváltképp ideális lehet olyan zöldmezős beruházásoknál, ahol kisebb terület áll rendelkezésre, hiszen még ezeken a helyeken is jelentős tárolási kapacitás érhető el. A költségek lefaragása ráadásul nem ér véget a telepítésnél, a későbbiekben ugyanis újabb csökkenés realizálható az energia- és üzemeltetési költségek vagy akár a takarítási költségek terén.
 
A cégünktől megrendelt raklapos állványrendszerek alkalmazásánál természetesen a biztonság miatt sem kell aggódni, a rendszer modern, szenzoros technológiája ugyanis garantálja a személyzet és a kezelőgépek épségét. A berendezést személyvédő vezérléssel is elláttuk, így amikor valaki áthalad a sávhatárolón, a berendezés automatikusan STOP-állásba kapcsol, és nem engedi a további mozgást.
 
Ha felkeltettük az érdeklődését, további információért forduljon kollégánkhoz az alábbi elérhetőségeken:
Telefonszám: +36 27 200 670, +36 1 430 8290, +36 1 299 0269

Email: info@zenitkft.hu